úterý 22. dubna 2014

Návrat ztracené Šídy a Šomí

To, že sme se neozvaly smrtonostně dlouho je zapříčiněný tim, že si žijem pozvrácený životy… jakože sou jiný… jakože sou převrácený… jako kapota u auta, když někdo nabourá a převrátí se na kapotu… je tu hodně novinek, který by měl vědět každej, kdo nás miluje… a vlastně i nenávidí, protože aspoň zjistí naše slabý místo, achylovu patu. Velkou tvrdou patou, na který by se měla zbrousit ztvrdlá kůže, se stala stravovací událost, kdy Šomí po roce vegetariánství přešla na veganství a punkáčská Šída si z celoživotního masovství zaskočila na vegana rovnou jako na nějaký kafe bez mlíka a cukru. Ale třeba kecá.

Což vlastně znamená, že maj lidi skvělou příležitost vytahovat příhody z pravěku o lovcích zvěře, o kořínkách a hlavně o tom, kde sakra budem brát bílkoviny? Nebudeme brát nic, vydaly sme se na cestu smrti… krátkou a smrtící. Každá další dávka soji nás pomalu zabíjí a tolik zeleniny sme nikdy v životě neviděly. Nejradši z veganskýho jídla máme velký hranolky z mekáče, ale jenom napůl.

Šída si koupila skvělou koloběžku pro dospělý lidi, která je větší než pro dětský lidi. Koloběžka je vlastně zařízení pro lidi, co nemaj koule na skate, longboard, brusle, krasobrusle, bmx, padák, helikoptéru, motorku, čtyřkolku, pěší chůzi, rychlochůzi či pozvolný běh. Takže má koloběžku a tváří se, že je to originální.

Šomí si našla způsob, jak si co nejsnadnějc fyzicky ubližovat, způsob jak mít spoustu naraženin, krvavý strupy, modrý fleky podél holení, sedřenou kůži z rukou a způsob, jak chodit na injekce za 80 korun na dluh u doktora proti samovolně způsobený bolesti… začla jezdit na longboardu (slangově longu) a tváří se, že je hustá. Šídu nutí si to aspoň zkoušet, i když nechce, protože se bojí… protože má svojí koloběžku.

Šída má teď dost velký problémy se školou. Všichni si myslí, že už to dodělá (dva předměty dokonce), ale ona si tak jistá není. Kdyby si tu jistotu mohla někde koupit, tak to neudělá, protože nemá peníze. A tak má prostě jenom problémy se školou, kde jí pořád nikdo nechápe.

Šomí má taky novej telefon, chtěla si ho koupit za svoje peníze, který by měla našetřený tak v roce 2016, ale temný strážce její duše jí ho koupil a věnoval, pak jí vydíral a litoval... Nicméně spolu teď tráví hodně času, nikdy by jí nenapadlo, jak velcí přátelé mohou jednou být… technika a ona… ne temný strážce a ona...

Jinak nic. 

Žádné komentáře:

Okomentovat